Mindfulness training (MBSR) – Haarlem/Overveen

De Mindfulness Based Stressreduction (MBSR) ook wel Mindfulnesstraining genoemd, is een 8 weeks trainingsprogramma waarin je op verschillende manieren leert om je meer bewust te worden van het hier en nu en je leert grip te krijgen op je gedachten en patronen. Je leert basisvaardigheden in opmerkzaam te zijn en het omarmen van de uitdagingen van je eigen leven, zonder oordeel en met compassie voor jezelf. Mindfulness is dus meer dan een manier om stress te verminderen of om beter in je vel te zitten. Het gaat niet alleen om stress, maar om veel meer dan dat. Het is een training waar je handvatten krijgt uitgereikt om je aandacht te leren richten en tijdig signalen leert herkennen die stress of ander ongemak kunnen duiden. De training is geen praatgroep of therapie. Het is een training om te leren de geest krachtig te maken door oefening en herhaling. Evidence based: De mindfulnesstraining is een training met een duidelijk omschreven programma, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. Wat zijn de effecten van een mindfulnesstraining? Er zijn al vele wetenschappelijke studies gedaan over de effecten van de training en hieruit blijkt:

  • Afname van lichamelijke en psychologische klachten
  • Beter met stress en onrust omgaan
  • Beter kunnen ontspannen
  • Het immuunsysteem versterkt
  • Kwaliteit van leven verbetert
  • Emoties zijn meer in evenwicht
  • Positieve veranderingen in aandachtsspanne, denken en hersenfuncties
  • Transformatie van de manier waarop iemand naar zichzelf en de wereld om zich heen kijkt en daar vervolgens op reageert.

Praktisch: De training vindt plaats op een prachtige locatie dicht bij Haarlem, maar midden in de natuur. In het poortgebouw van buitenplaats Elswout is een mooie trainingsruimte voor groepen van maximaal 8 personen. De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2 a 2,5 uur en 1 stiltedag van 10 tot 16 uur op een zondag. Het vraagt commitment om thuis bereid zijn te oefenen, dit zal maximaal 45 minuten tot een uur per dag zijn. Je ontvangt een werkboek en audio’s om mee te oefenen. Voor de kosten, klik je hier.

Voor meer informatie of over de data van de training klik je hier.